1066 Budapest, Dessewffy u. 49.
(06-1)-269-3533
anetttours@anetttours.hu
8200 Veszprém, Rákóczi u. 3.
(06-88)-408-183
veszprem@anetttours.hu
  1066 Budapest, Dessewffy u. 49.
  (06-1)-269-3533
  anetttours@anetttours.hu
  8200 Veszprém, Rákóczi u. 3.
  (06-88)-408-183
  veszprem@anetttours.hu
  Spanyolorszaghoz

  A spanyol kontinens Észak-keleti, az európai turisták által már több évtizede kedvelt nyaralóövezete a Costa Brava, azaz a “Vad part”. A tengerparton a szállodák sora várja az idelátogató turistákat, gondoskodva a tökéletes nyaralás minden feltételéről. A pálmákkal övezett sétányon éttermek, tavernák, esténként bárok, diszkók teszik még feledhetetlenebbé az ott töltött napokat. Gyönyörű strandok, homokos öblök csalogatják a fürdőzés szerelmeseit.

  Costa Del Maresme – Santa Susanna

  Katalónia közkedvelt turista paradicsoma, hosszan elnyúló tengerpartjával, valamint kulturális értékekben gazdag városaival. A tengerpart aprókavicsos stranddal rendelkezik. A tengerparti sétánytól alig pár percre az óváros szűk kis utcácskáin sétálva meglátogathatjuk Malgrat de Mar gótikus templomát.

  Útvonal, felszállási lehetőségek, indulási időpontok:  Budapest 7:15- Székesfehérvár 8:45 – Várpalota 9:15 – Veszprém 9:45 (Hotel) – Pápa 11:00 (várkerti parkoló) – Ajka 11:30 (vasút-állomás) – Rédics – Ventimiglia – Nice- Santa Susanna

  Utazás: autóbusszal, minimum létszám 35 fő
  Ellátás: Félpanzió ( reggeli, vacsora büférendszerben). Teljes panziós felár: 16.000 Ft/ fő

  Szállások

  Hotel Riviera***

  Fekvése: a parti sétányon a tengerparttól kb. 50 m-re fekszik.

  Szobák: 2 -3 ágyas, illetve 2 gyermek esetén 4 főre pótágyazhatóak. A berendezés egyszerű, fürdőszoba, légkondicionálás, balkon, telefon, TV és bérelhető szobaszéf.

  Szolgáltatásai: recepció, bár, biliárd asztal, TV sarok, széfbérlés, úszómedence, gyermek játszótér, esti szórakoztató programok stb.

  Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora) büférendszerben.

  Árak

  2022

  Részvételi díj Ft/fő

  Ft/Felnőtt, busszal együtt
  3. fő felnőtt (2 felnőttel egy szobában)
  Egyágyas felár
   Június 24-júl. 3.  10 nap/7 éj 162.000 Ft/fő 130.000 Ft 49.000 Ft
   Augusztus 19-28. 10 nap/7 éj 206.000 Ft/fő 160.000 Ft 54.000 Ft
   Szeptember 2-11. 10 nap/7 éj 156.000 Ft/fő 125.000 Ft 49.000 Ft
  Teljes panzió felára 22.000 Ft/ fő
  Kötelező üdülőhelyi illeték:   1 €/éjszaka (helyben fizetendő)

   

   

   

  A részvételi díj tartalmazza a szállást 7 éjszakára, a félpanziós ellátást, sétát Monte Carlo-ban, az utazási költséget autóbusszal és a csoportkísérő díját.

   

  Spanyol fakultatív programok:

  Flamenco est (péntek)  italfogyasztással: kb., 39/20 €

  Spanyolos est, élőzenére szórakozhatunk és megnézhetjük a világ leggyorsabb flamenco-táncosának produkcióját, meghallgathatunk egy híres spanyol gitárost és énekest. Visszaindulás éjfél körül.

  Középkori lovagi est (kedd) kb. 56/28 €, csak italfogyasztással 40/20 €

  Nagyon hangulatos, esti program vacsorával. Torderában néhány órára visszatérünk a középkorba. A bőséges “evészet és ivászat” alatt lovagi viadalokkal, majd tánccal, végül pedig félórás flamenco-show bemutatásával szórakoztatja a várúr a vendégeit. Az étkezés evőeszközök nélkül, kézzel történik!

  Barcelona Aquárium +szökőkút 37/32 €   vagy séta + szökőkút  (vasárnap) 17€ (+ belépő)

  A délután folyamán két program közül választhatnak. Egyrészt lehetőségük nyílik megtekinteni Európa egyik legnagyobb akváriumát, vagy szabad program keretében, egyénileg sétálgatni, ismerkedni a Rámblával a belvárossal. A programok után Európa legnagyobb világító és zenélő szökőkútját tekinthetik meg. A program kora délutántól éjfélig tart.

  Andorra – a miniállam (kedd) kb. 40/29 €

  Egy rendkívüli kirándulás a spanyol-francia határ között lévő, 468 km2 alapterületű miniállamban, mely a Pireneusok szívében, 1200 m magasan terül el. Végigutazunk egész Katalónián, átkelünk egy 5 km-es alagúton és gyönyörködhetünk az Alpesi tájban, a különleges hegyvidéki építészetben. Mivel a miniállam adó- és vámmentes ország, így vásárlással is kellemesen összekapcsolható. Egész napos program.

  Barcelona, Montserrat (csütörtök) 37/20€ (gyermek 12 éves korig)

  Egész napos kirándulás. Délelőtt ismerkedés Barcelonával: Sagrada Familia, az 1888-as Világkiállítás színhelyei, Diadalív, kormányépületek, kikötő, Kolumbusz-emlékmű, Ramblák, gótikus negyed, Plazza Catalunya, majd a Montjuic-hegy kilátójáról búcsúzunk a várostól, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően délután Spanyolország második legnagyobb búcsújáró helyét, a 700 méter magas, páratlanul szép környezetben lévő Montserrati-kolostort tekinthetik meg utasaink. Itt a bencés rendi apátság templomában látható a világhírű Fekete Madonna, a katalánok védőszentje.

  Marineland (szerda) kb. 26/20 € (gyermek 1,40 m magasságig)

  A többhektáros szabadidőközpontban egyszeri belépő megfizetése után tekinthetik meg a delfin-, fóka-, papagáj show programokat, és használhatják az úszómedencéket, vízicsúszdákat. Található még itt egy miniállatkert, játszópark, ajándéküzlet és étterem.

  Botanikus kert, Blanes (péntek) Hajó + séta :28/19€. Hajó+ botanikus kert: 35/26€ 
  Délelőtt busszal Blanesbe kirándulunk. Megtekintjük a páratlan fekvésű botanikus kertet, ahol a csodás panoráma mellett, több mint 2000 növényfajban is gyönyörködhetünk. Ezt követően áthajózunk a Costa Brava partján egészen Tossa de Marig. Tossaban szabadidő lesz, érdemes felsétálni a part fölé magasodó várba, ahonnan fantasztikus a kilátás. Lehet strandolni a sziklák között megbúvó öblökben, sétálni, vásárolni a hangulatos mediterrán utcácskákban. Hazafele megállunk egy borkostolóra.

  HASZNOS TUDNIVALÓK SPANYOROSZÁGRÓL

  Iratok:
  Útlevél: Magyarország uniós csatlakozása, 2004. május 1. után a magyar állampolgárok útlevelükkel vagy személyi igazolványukkal léphetnek be Spanyolország területére. Mindazonáltal a helyi hatóságok továbbra sem ajánlják, hogy a kiskönyv alakú, régi típusú személyi magyar személyi igazolvány úti okmányként való használatát. Az útlevél mellett/helyett csak az új, kártya formátumú személyi igazolvány használata javasolt.
  Vízum: magyar állampolgárok számára 90 napig nem szükséges, idegen állampolgárok saját nagykövetségükön illetve konzulátusukon kaphatnak tájékoztatást.

  Időeltolódás: nincs
  Elektromos áram: hálózati feszültség 220 V.
  Nyelv: hivatalos nyelv a spanyol, Katalóniában a spanyol és a katalán, de a szállodákban és vendéglátóhelyeken beszélik az angolt, a németet és a franciát.

  Pénz és vásárlás Spanyolországban
  Pénzváltás: Hivatalos pénznem 2002. jan. 1. óta az euro (1€=kb.300Ft). 1 €=100 cent. Néhány helyen lehet forintot váltani, de kedvezőtlen árfolyamon.
  Üzletek nyitva tartása: hétfőtől vasárnapig 09.00-13.30 illetve 16.00-21.00. Főszezonban az élelmiszerüzletek, szupermarketek egésznap nyitva tartanak. Ünnepnapokon (nemzeti és katolikus ünnepek alkalmával) előfordulhat a teljes zárva tartás.

  Ételek-italok Spanyolországban
  Ételek-italok: érdemes kipróbálni a tipikus spanyol ételeket. Éttermek, pizzériák, cukrászdák mindenütt nagy számban várják a turistákat. A spanyol konyhára jellemző az olivaolaj használata, a sok saláta, halféle. Italok közül a bor a legelterjedtebb, de legtipikusabb alkoholtartalmú italuk a sangria. Vendéglátóhelyen jó néven veszik a borravalót.
  Ivóvíz: a csapvíz fogyasztható (nem javasolt!) de kellemetlen ízű, kényes gyomrúaknak nem ajánlott, a boltokban 1,5 – 5 literes kiszerelésben palackozott víz kapható.

  Strandok:
  a partokon rengeteg a széles, hosszan elnyúló, homokos strand, a Costa Brava vidékén sok apró öböl van, a fürdési szezon májustól októberig tart, az átlagos vízhőmérséklet 19-26 C. A strandokon napozóágyak bérelhetők. A víz északon gyorsan mélyül. Napozásnál – különösen a déli órákban – fokozottan elővigyázatosságra hívjuk fel a figyelmet, mivel a nap ereje a tengerpartokon igen erős, de a kellemes széljárásban vagy borult időben ez nem érezhető. Ajánlott a legalább 15 faktoros, gyermekeknél még erősebb napolaj, krém használata. A strandokon belépőjegy nincsen, a napágyakért és napernyőkért azonban fizetni kell.

  Egészség:
  A külföldi utazás időtartamára célszerű biztosítást kötni. Tanácsos, hogy ismerjék gyógyszereik hatóanyagát, hogy szükség esetén a spanyol gyógyszertárakból is beszerezhessék a megszokottat helyettesítő gyógyszert.

  Biztonság Spanyolországban
  Közbiztonság: mind a nagyvárosokban, mind az üdülőhelyeken fokozott óvatosság ajánlott, mivel legtöbb helyen nagy a forgatag… Készpénzét, kérjük, tegye több helyre, szállodákban széfbe, értékeit pedig tartsa ugyancsak biztonságos helyen. Kerülje az csoportokban sétáló virágárus lányokat, utcai árusokat!

  Autó- és motorkölcsönzés Spanyolországban
  A jármű bérlőjének minimum 1 éves jogosítvánnyal kell rendelkeznie, és be kell töltenie 21. életévét. A bérléshez szükséges az útlevél felmutatása. Érdemes meggyőződni róla, mit tartalmaz a bérleti díj (ÁFA, biztosítás). A járművet teletankolva adják át és ugyanígy kérik vissza.

  Autóval érkezőknek – Közlekedési szabályok és bírságok Spanyolországban
  Ha személyautóval érkezik, bizonyítani kell a felelősségbiztosítás érvényességét (zöld kártya).
  Felhívjuk a Spanyolországba gépjárművel utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a gépjárművekben kötelező tartozék a fényvisszaverő mellény, melyből utasonként egy darabot kell a gépkocsiban tartani. A használat a gépkocsit elhagyó utasokra is vonatkozik. A bírság mértéke elérheti a 90 € összeget is.
  Biztonsági öv használata kötelező.
  A közlekedési szabályok azonosak a többi európai ország szabályaival. Sok helyen autópályadíjat kell fizetni. Autójukra, kérjük fokozottan vigyázzanak, ajánlott az őrzött parkolók igénybe vétele (kb. 40 €/hét).
  A spanyol közlekedésrendészet – policía de tráfico – mozgó civil járművekből és taxikból is használ trafipaxot. Büntetés esetén a külföldieknek a bírságot helyben ki kell fizetni, vagy lefoglalják a járművet. Ha utóbb a felülvizsgáló bíró a rendőrségi bizonyítékokat nem találja elegendőnek, a bírság részben vagy egészben visszatérítésre kerülhet. E célból legalább három héttel a bírság után a budapesti spanyol nagykövetségen kell jelentkezni. A közlekedési bírságok magasak, 250- 900 EUR-s összegek is gyakoriak.
  A tilosban hagyott és elvontatott gépkocsik vontatási díja és bírsága tapasztalataink szerint 90 EUR de elérheti a 250 EUR-t is.
  Szigorúbban büntetik a gyorshajtást: a sebességhatár lakott területen 60 km/h-val, lakott területen kívül 80 km/h-val való átlépése már bűncselekmény, az szabadságvesztéssel is büntethető.
  1,2 gr/l -nél magasabb alkoholszint esetén az ittas vezetés bűncselekménynek számít.

  Barcelona Főkonzulátus
  Cím: Avda Diagonal 477 piso 19.
  0836 Barcelona
  Előhívó: (34)(93)
  Telefon: 405-19-50, 405-33-62, 405-34-53
  Ügyelet: Mobil:629-745-593
  Főkonzul: Dr. Gulyás András
  Fax: 419-46-08
  Félfogadás: hétfőtől péntekig 10:00 – 12:30
  E-mail: huconbcn@huconbcn.org