1066 Budapest, Dessewffy u. 49.
(06-1)-269-3533
anetttours@anetttours.hu
8200 Veszprém, Rákóczi u. 3.
(06-88)-408-183
veszprem@anetttours.hu
  1066 Budapest, Dessewffy u. 49.
  (06-1)-269-3533
  anetttours@anetttours.hu
  8200 Veszprém, Rákóczi u. 3.
  (06-88)-408-183
  veszprem@anetttours.hu

  Adventi útjaink 2023-ban

   

  Advent a Wachauban, az osztrák Dunakanyarban

  Melk-Dürnstein – Krems

  december 9. (szombat)

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Veszprém- Pápa – Győr /Budapest – Melk – Dürnstein – Krems
  Részvételi díj: 22.000 Ft/fő

  Program

  Kora reggeli indulásunk után első megállónk Melk, egy idilli osztrák kisváros mesés környezetben, amelyet egyszer mindenkinek látni kell! A Melki apátság kulturális és spirituális központ is egyben, csodálatos természeti tájba ágyazva, világhírű kolostori könyvtárral, pompás díszítésű templommal, felbecsülhetetlen egyházi kincsekkel és hatalmas angol-parkkal. A téli időszakban a város utcáit mindig hó borítja, és az adventkor karácsonyi vásár várja az odalátogatókat. A város utcáin tett séták a régi karácsonyok melengető emlékeit idézik fel. A vásárban színvonalas kézműves termékeket lehet vásárolni, megcsodálhatjuk a város karácsonyi fényeit, valamint átélhetjük a város békés, idilli hangulatát.

  Az osztrák Dunakanyar festői útvonalán folytatjuk az utat. Következő megállónk alkalmával sétát teszünk a “Wachau gyöngye” jelzővel illetett a régi kuenring-városban, Dürnsteinben. Várában tartották fogva jó 800 évvel ezelőtt Oroszlánszívű Richárdot. Az újkor legjelentősebb épülete az egykori barokk apátság, a távolról is jól felismerhető kék-fehér templomtoronnyal.

  Utolsó megállónk Krems am Donau, Kremsnél érünk a Wachau keleti kapujához. Az óvárosba a Steini-kapun át jutunk, amely a város szimbóluma is egyben. A város legmagasabb pontján áll a Piarista templom, melynek hálóboltozata a késő gótika jegyeit viseli. A város egyik legrégibb világi épülete az ún. Gozzo-vár, amely a városi bíróról kapta a nevét. Krems a felsoroltakon kívül még sok érdekességet rejt. Szabadidő az adventi hangulatba öltözött belvárosban.

  A programokban változás előfordulhat! Minimális létszám: 35 fő

  részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetés és az adminisztrációs díjat (1000 Ft/fő)

  részvételi díj nem tartalmazza: az esetleges belépődíjakat, útlemondási és utasbiztosítást.

  A program letöltéséhez (PDF formátum) kattintson a linkre: Advent az osztrák Dunakanyarban 2023 

   

  Advent Zakopaneban

  december 9-10. 2 nap/1 éj

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Veszprém- Budapest – Zakopane

  Szállás: 3*-os szállodában
  Ellátás: reggeli, vacsora kérhető egy helyi étteremben: 9.000 Ft/fő
  Egyágyas felár: 20.400 Ft
  Részvételi díj: 57.200 Ft/fő

  Program

  1.nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Zakopane-ba, Lengyelország téli központjába, mely ma elsősorban a turizmusból él. A szállás elfoglalása után fakultatív programlehetőség: Sajtworkshop: ellátogatunk egy hagyományos sajtműhelybe, ahol megismerhetjük a híres górai füstölt sajt az oscypek készítését, kóstolót is kaphatunk a helyi sajtokból és italokból valamint saját sajtot is készíthetünk! (39 PLN/fő, előzetes jelentkezés szükséges). Délután séta és vásárlási lehetőség Zakopane lengyel piacán, ahol helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, ízletes tradicionális sajtok, helyi finomságok és édességek várják a látogatót. Mindeközben forralt borral és mézes sörrel melegedhetünk. Éjszaka a 3 csillagos, szállodában Zakopane belvárosában.

   2. nap: Reggeli után fakultatív program lehetőség: lovasszánozás (teával és kolbásszal 79 PLN/fő) vagy lovaskocsizás (69 PLN/fő, minimum 20 fő esetén) az időjárás függvényében a programokra előzetes jelentkezés szükséges!. Később a Zakopanei Piac végéből indulva feljuthatunk a Gubalowka hegyre ahonnan megcsodálhatjuk a Tátra szépségét. A kora délutáni órákban visszaindulás Magyarországra, érkezés a késő esti órákban.

  A programokban változás előfordulhat! Minimális létszám: 35 fő

  részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal, aa szállást 3*-os szállodában, a reggelit, a magyar nyelvű idegenvezetés és az adminisztrációs díjat (1000 Ft/fő)

  részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív programokat, az esetleges belépődíjakat, útlemondási és utasbiztosítást.

  A program letöltéséhez (PDF formátum) kattintson a linkre: Advent Zakopaneban 2023 

  Adventi kirándulás Burgenlandba

  Kismarton – Ruszt

  december 16. (szombat)

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Veszprém- Pápa – Győr /Budapest – Kismraton – Ruszt
  Részvételi díj: 18.000 Ft/fő

  Program

  Indulás a kora reggeli órákban. Burgenland hangulatos adventi vásárai kicsit más adventi élményt kínálnak azoknak a látogatóknak, akik nem igazán vágynak a nagyvárosi nyüzsgésre, az intimebb karácsonyi hangulatot kedvelik, viszont szeretnék élvezni azt a hangulatot, amit az adventi vásároktól általában elvár az ember.

  Első megállónk Kismarton (Eisenstadt) Burgenland tartományi központja, történelme összefonódott az Eszterházy családdal. A kastély előtt nyíló sétálóutcán ilyenkor kunyhókat állítanak fel, amelyek a kismartoni látnivalók kisméretű másai. Itt szabadidő keretében részt veszünk a vásári forgatagban, lehetőség van a kastély látogatására is.

  Második megállónk a rendkívül hangulatos, Fertő parti Ruszt városa, amely egykor, a történelmi Magyarország legkisebb szabad királyi városa volt. Itt szintén adventi hangulattal fogadnak bennünket, lesz szabadidő a városka felfedezésére, az elmaradhatatlan forraltborozásra, vásárlásra.

  Igazi adventi hangulatban, élményekkel teli indulunk haza, Budapestre várható érkezésünk a késői órákban.

  A programokban változás előfordulhat! Minimális létszám: 35 fő

  részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetés és az adminisztrációs díjat (1000 Ft/fő)

  részvételi díj nem tartalmazza: az esetleges belépődíjakat, útlemondási és utasbiztosítást.

  A program letöltéséhez (PDF formátum) kattintson a linkre: Adventi kirándulás Burgenlandba 2023 

   

  Advent Bécsben +csokigyár, karácsonyi vásár Schönbrunnban

  Bécs – Schönbrunn

  december 14.  Csütörtök!

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Budapest – Győr – Bécs – Schönbrunn
  Részvételi díj: 12.000 Ft/fő

  Program

  Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Első megállónk a Heindl Csokoládégyár, ahol megismerkedünk a gyár és a csokoládé történetével, természetesen a kóstoló és a vásárlási lehetőség sem marad el (11 €). Ezt követően Bécs belvárosába indulunk, ahol először megkezdjük városnéző sétánkat: Mária Terézia tér, Várkert, Operaház, Kärtner Strasse, Kapucinus templom, Stephansdom, Graben, Várnegyed, Városháza, majd részt veszünk a vásári forgatagban.

  Második megállónk a Schönbrunni kastély kertje, ahol a karácsonyi vásár különleges és rendkívüli hangulattal fogad minket. Elsősorban igényes kézműves termékeket találhatunk, igazi kincsekre is bukkanhatunk, lesz lehetőség a felfedezésére, vásárlásra, valamint aki szeretne, egyénileg bemehet a kastélyba is. Ahogy sötétedik, felgyúlnak a kastély fényei, igazi karácsonyi hangulatban köszönünk el az egykori császárvárostól. Élményekkel teli indulunk haza Budapestre, várható érkezésünk a késői órákban.

  A programokban változás előfordulhat! Minimális létszám: 35 fő

  részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetés és az adminisztrációs díjat (1000 Ft/fő)

  részvételi díj nem tartalmazza: az esetleges belépődíjakat, útlemondási és utasbiztosítást.

  A program letöltéséhez (PDF formátum) kattintson a linkre: Advent Bécs + csokigyár, Schönbrunn 2023 

  Veszprémi irodánk szervezésében:

  Advent Kittsee csokoládégyár látogatás + városnézés Pozsonyban

  November 25., december 2., 9., 16.

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Pápa-(Tapolca)-Veszprém-Zirc-Kittsee-Pozsony

  Részvételi díj: 11.990 Ft/fő

  Program

  Indulás Pápáról a kora reggeli órákban, majd folyamatos utazás Veszprémen át rövid pihenővel. Érkezés Kittsee-be, a Hauswirth Csokoládégyárba, ahol megkóstolhatjuk a mintaboltban árult termékeket, melyekből vásárolni is lehet! Továbbindulás a szlovák fővárosba, Pozsonyba. Városnézés helyi idegenvezetővel: A gyalogos városnézés folyamán egy kellemes séta keretén belül megismerhetik Pozsony történelmi belvárosát. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez. Hazaindulás kb. 18 óra.

  A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal és a csoportkísérő díját, az adminisztrációs díjat, de nem tartalmazza a helyi idegenvezetés díját (4 €/fő) és az utasbiztosítást, mely irodánkban megköthető. Tapolcai felszállás min. 15 fő esetén, felár: 2500 Ft/fő

  A programban változás jogát fenntartjuk! Minimum létszám 35 fő.

  Adventi séta Mariazellben

  November 25.

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Veszprém-Tapolca – Mariazell

  Részvételi díj: 14.990 Ft/fő

  Program

  Indulás Veszprémből a reggeli órákban Tapolcán át Mariazellbe, Közép-Európa legfontosabb Mária-kegyhelyére. Látogatás a bazilikában, majd a Kálváriahegyen egy magánházban látható egyedülálló mechanikus Betlehem (~1,10 €) megtekintése. Ezután szabadprogram az adventi vásáron, fakultatív látogatási lehetőség a bazilika kincstárában (~4 €), a Pirker mézeskalácssütő üzemben (~7,90 €) és az Arzberger Likőrüzem (~5 €) boltjában, ahol különféle souvenirek is kaphatók. Visszaindulás 17.00-18.00 óra körül, hazaérkezés a késő esti órákban.

  A részvételi díjak tartalmazzák az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetés és az adminisztrációs díjat (1000 Ft/fő), de nem tartalmazzák az esetleges belépődíjakat, útlemondási és utasbiztosítást.

  Min. létszám: 35 fő. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

   

  Advent Schönbrunnban és Bécsben                  December 3.

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Veszprém-Tapolca – Sümeg-Schönbrunn-Bécs

  Részvételi díj: 11.990 Ft/fő

  Indulás a reggeli órákban Veszprémből, folyamatos utazás Tapolcán és Sümegen át rövid pihenővel a schönbrunni kastélyhoz, a császári család egykori rezidenciájához. A kastély fakultatív megtekintése után indulás Bécs belvárosába. Autóbuszos és kb. 2 órás gyalogos (fakultatív) városnézésünk után szabadprogram az adventi vásárban, és Bécs csodálatos karácsonyi díszeiben pompázó belvárosában. Visszaindulás 17:30-18:00 körül, hazaérkezés a késő esti órákban.

  A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, az út- és parkolási díjakat, a csoportkísérő költségeit, az adminisztrációs díjat, de nem tartalmazza az utasbiztosítást, belépőt (Imperial tour: 24 €/felnőtt jegy, 17 €/gyerek (6-18 év) jegy, 20 €/diák 25 éves korig érvényes ISIC kártyával)! A részvételi szándékot a kastély megtekintésére a jelentkezéskor jelezni kell!

  A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Minimum létszám: 35 fő  A felszállási helyekről, kérjük érdeklődjön irodánkban!

  Advent Bécsben  Madame Tussauds Panoptikum            December 10.

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Veszprém-Tapolca – Sümeg–Bécs

  Részvételi díj: 11.990 Ft/fő

  Indulás Veszprémből, a Jutasi úton lévő SPAR parkolóból, folyamatos utazás Tapolcán és Sümegen át rövid pihenővel Bécs felé. Utunk első állomása a Práter területén lévő „Madame Tussauds” Panoptikum, ahol 10:30 órától megtekintjük a világhírű viaszfigurákat. Madame Tussauds nevezetes viaszbábú gyűjteménye több, mint 80 viaszfigurájával és interaktív Sisi élményvilágával a bécsi Práter fénypontjának számít. Az élethű, viaszból készült ”szobrok” között nemcsak az épp aktuális sztárokat csodálhatjuk meg, az elmúlt évtizedek, évszázadok kiemelkedő személyiségei mind felsorakoznak itt.

  A panoptikum megtekintése után indulás Bécs belvárosa felé. Rövid autóbuszos városnézés a Ringen, majd fakultatív belvárosi séta (Hofburg, Graben, Szent István Székesegyház, Hotel Sacher, Albertina), illetve szabadprogram, vásárlási lehetőség.  A program befejezése után kb. 17:45-18:00-kor indulás haza, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

  A részvételi díj tartalmazza az utazási költséget, az út-parkolási díjakat, csoportkísérő díját, az adminisztrációs díjat, de nem tartalmazza a belépő árát a Madame Tussauds Panoptikumba (26 €/fő, csoportos jegy ára min. 20 fő esetén: 19 €/fő). A részvételi szándékot a Panoptikum megtekintésére a jelentkezéskor jelezni kell!

  A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Minimum létszám: 35 fő  A felszállási helyekről, kérjük érdeklődjön irodánkban!

  Advent Bécsben             December 17.

  Utazás: autóbusszal

  Útvonal: Veszprém-Tapolca – Bécs

  Részvételi díj: 11.990 Ft/fő

  Indulás a reggeli órákban Veszprémből, folyamatos utazás Tapolcán át rövid pihenőkkel. Érkezés Bécsbe a délelőtti órákban, ahol először buszos városnéző utat teszünk a Ringen, majd sétával folytatjuk a történelmi belvárosban: Mária Terézia tér, Várkert, Operaház, Kärtner Strasse, Kapucinus templom, Stephansdom, Graben, Várnegyed, Városháza… Ezt követően szabadprogram az adventi vásáron, és Bécs csodálatos karácsonyi díszeiben pompázó belvárosában. Visszaindulás 17.30-18.00 óra körül, hazaérkezés a késő esti órákban.

  A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, az út és parkolási díjakat, a csoportkísérő költségeit, de nem tartalmazza az esetleges belépőket, utasbiztosítást.

  A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Minimum létszám: 35 fő  A felszállási helyekről, kérjük érdeklődjön irodánkban!

  Budapesten új helyről indulnak a buszaink!

  MVM Dome mögötti P3 parkoló előtt, (Gyáli út-Fék utca sarok közelében)